Lagerwey bouwt voor De Windcentrale eerste 100% burgerwindpark

Lagerwey bouwt in opdracht van De Windcentrale een nieuw windpark wat voor 100% eigendom wordt van burgers. Het park bestaat uit drie L82-2.3MW windturbines die windenergie gaan opwekken voor zo’n 8.000 huishoudens. De windturbines komen te staan in de gemeente Staphorst tussen Nieuwleusen en Rouveen. Eind september 2018 start Lagerwey daar met de constructie van de fundaties.

Het nieuwe windpark zal bij de oplevering in mei 2019 voor 100% in handen komen van Nederlandse burgers. De windmolen wordt virtueel in duizenden stukjes opgedeeld die elk staan voor 500 kWh. Burgers die in de nabijheid van het park wonen krijgen korting op een stukje windmolen zodat zij er het meest van profiteren. De Windcentrale heeft dit concept al met succes uitgevoerd met bestaande windturbines. Het is voor nu het eerst dat zij een windpark in eigen beheer bouwen.

Lagerwey Lokaal
Daniël Dubbelhuis, Sales Manager bij Lagerwey: “Wij zijn er trots op dat er voor dit lokale project is gekozen voor ons als Nederlandse turbinefabrikant. Met de bouw van dit 100% coöperatieve windpark geeft Lagerwey invulling aan Lagerwey Lokaal, met als doel windenergie zoveel mogelijk in handen te brengen van burgers. Daarbij is er aandacht voor de lokale omgeving en dragen we bij aan de werkgelegenheid in Nederland.”

Bekijk hier het bericht van de Windcentrale