ENERCON sluit een strategisch partnerschap met Lagerwey

Duitse windturbinefabrikant ENERCON heeft een overeenkomst getekend om aandelen in de Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey te verwerven. Met deze strategische investering versterkt ENERCON zijn portfolio in onshore windturbines in alle windklassen.

Voorlopig blijft Lagerwey opereren als een zelfstandig bedrijf met een eigen merk en organisatie, maar het zal nauw samenwerken met ENERCON op gebieden waar synergieën kunnen worden gerealiseerd. Als onderdeel van de ENERCON-organisatie kan Lagerwey profiteren van de schaalgrootte van ENERCON op het gebied van inkoop, productie en het wereldwijde verkoopnetwerk.

Hans-Dieter Kettwig, Managing Director ENERCON: “Deze strategische samenwerking met Lagerwey is een geweldige kans om onze marktpositie te versterken door de portefeuille uit te breiden met meer concurrerende en betrouwbare windturbines. We zien Lagerwey als een ideale technologische partner met een ervaren en bekwaam team.”

Huib Morelisse, CEO van Lagerwey: “De investering van ENERCON, wereldleider in direct drive windturbinetechnologie, in ons bedrijf is een erkenning van onze geavanceerde technologie en de innovatieve talenten van ons team. Door deel te worden van de ENERCON-organisatie en de sterke marktpositie van ENERCON  krijgt de Lagerwey-technologie nog meer impact in de wereld. ”

Over ENERCON
ENERCON is een toonaangevende internationale fabrikant van windturbines, gevestigd in Aurich, Duitsland. Het bedrijf werd in 1984 opgericht door Dr. Aloys Wobben en is actief in meer dan 30 landen. Als marktleider op het gebied van technologie en kwaliteit staat ENERCON bekend om zijn innovatieve direct drive aandrijfconcept en om het meest uitgebreide patentportfolio in de windsector. ENERCON is bovendien een systeemleverancier voor duurzame energie en ondersteunt zijn klanten bij het overwinnen van de energie-uitdagingen van de toekomst. ENERCON heeft tot op heden meer dan 28.000 windturbines geïnstalleerd, met een totale stroomopwekkingscapaciteit van meer dan 47 gigawatt. www.enercon.de/en

Over Lagerwey
Lagerwey is een Nederlandse ontwerper en producent van direct aangedreven windturbines. Lagerwey staat voor kwaliteit en eenvoud en wil de kosten van windenergie verder verlagen. Het bedrijf levert sinds 1979 duurzame windenergie. www.lagerwey.com

Media contact
ENERCON
Felix Rehwald
Tel. + 49 (0) 49 41 – 91 87 11 60
E-Mail: presse@enercon.de
www.enercon.de

Lagerwey
Melanie Poort
Tel. + 31 (0) 342 – 751 935
E-mail: mp@lagerwey.com
www.lagerwey.com