Lagerwey wind goes solar

Lagerwey heeft het complete dak van de nieuwe windturbine fabriek in Barneveld bedekt met zonnepanelen. In totaal liggen er nu 900 zonnepanelen die gezamenlijk 234.000 kWh per jaar opwekken. Hiermee is de stroomvoorziening van de productielocatie meer dan afgedekt en wordt de eigen CO2-uitstoot ruimschoots gecompenseerd.

Aart van de Pol, Chief Operational Officer bij Lagerwey: “Als bouwer van windturbines en voorstander van meer duurzame energie vinden we het ook belangrijk om onze productie te verduurzamen. Naast het inzetten van zonnepanelen maken we ook gebruik van een warmtepomp waarmee ons aardgas verbruik tot een minimum wordt beperkt, vergelijkbaar met het verbruik van 4 huishoudens. Ook zijn er tal van energie- en waterbesparende maatregelen genomen.”

Lagerwey stelt een deel van de zonnedak ter beschikking aan de eigen medewerkers zodat zij ook kunnen deelnemen in deze duurzame investering.